fbpx
Lenoir Jeep | Een combinatie van Brute Kracht en Pure Luxe

Stappenplan om zelf een hardtop op een Jeep te plaatsen

Share This Post

Nee, je kunt het niet langer meer uitstellen… 😉 De kou is in aantocht en dat betekent dat die hardtop écht op jouw Jeep moet. Het is niet alleen veel fijner wanneer je de weg op gaat maar het beschermt jouw Jeep ook tegen het gure weer. Awel, hoe zet je het dak nu eenvoudig erop? In deze blog ontdek je in 9 stappen hoe je het dak zelf op jouw Jeep monteert!

Een helpende hand en dakschroeven

Voordat je de hardtop op jouw Jeep plaatst, is het verstandig om iemand bij je te hebben die meehelpt. De hardtop is niet zwaar, maar vooral groot en onhandig. Heb je iemand gevraagd? Super! Dan heb je alleen nog een Torx T40 en je dakschroeven nodig. Deze vind je bij een Jeep Wrangler onder het kofferdeksel achteraan in de koffer. En bij een Jeep Gladiator onder de achterbank. Nu kan het feest pas echt beginnen, veel succes!

Het stappenplan om het dak erop te zetten: 

Stap 1. Doe de deuren en zonnekleppen open

Stap 2. Til het dak met twee personen op en schuif het over de wagen 

Stap 3. Bevestig twee schroeven bovenaan het dak

Stap 4. Bevestig zes schroeven beneden aan het dak in de kofferruimte van de wagen 

Stap 5: Klik de kabelboom links achter vast in de koffer

Stap 6: Plaats het rechter voorste paneel op het dak

Stap 7: Plaats het linker voorste paneel op het dak

Stap 8: Draai de hendels binnenin het dak vast 

Stap 9: Klik de hendel aan de zonnekleppen omlaag en klaar!

Een hardtop in kleur spuiten en isoleren 

Zo, het dak zit erop! En hoe ziet deze er aan de binnenkant uit? Normaal wordt een Jeep standaard in een wit kunststof binnendak geleverd. Maar het maakt een enorm verschil als je deze in een glanzende zwarte kleur spuit. Het resultaat geeft direct een high-end look and feel. Daarnaast bekleden wij de binnenkant met leder. Dit ziet er niet alleen heel chique uit maar heeft ook een functionele werking: het isoleert! Je hebt hierbij keuze uit verschillende ledersoorten en kleuren. 

Kun je niet wachten om jouw stoere Jeep Wrangler of Jeep Gladiator aan te passen tot een luxueuze 4×4? Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende afspraak op https://lenoirjeep.be/contact/

Ben je er nog niet helemaal uit? Download direct ons gratis e-book ‘hoe personaliseer ik mijn Jeep Wrangler of Gladiator?’ en laat je inspireren!

Maandelijkse tips & tricks?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

More To Explore

Een nieuwe kleur voor jouw Jeep? Dat kan!

Een nieuwe kleur voor jouw Jeep? Dat kan!

Heb je er al eens over nagedacht om de kleur van je Jeep te wijzigen? Dan ben je niet alleen! Wij mochten al heel wat Jeeps een andere kleur geven. En waarom? Dat is voor iedereen anders. De ene persoon wil zijn persoonlijkheid daaraan spiegelen. Anderen willen dan weer rondrijden met een one-of-a-kind Jeep of

Op vele wegen met Jeep

Op (vele) weg(en) met Jeep

Met een Jeep eens off-road rijden? Een zandvlakte, modderige wegen of sneeuw trotseren? Het kan! Een Jeep heeft verschillende standen, van 2H tot 4L. Jeep Wrangler heeft zelfs nog extra opties: 4H Auto en 4H Part Time. Je ontdekt in deze blog welke aandrijvingen Jeep biedt en voor welke je kiest afhankelijk van de situatie. 

Op zoek naar jouw custom jeep?

Lenoir Jeep - Cleo & Simon
Scroll naar boven