Jeep winterklaar maken: waar hou je best rekening mee?

Share This Post

Je kent ‘t wel.. van die prachtige beelden van Jeep Wranglers en Gladiators die de sneeuw trotseren. Krachtpatsers door weer en wind – maar dat zijn ze niet zomaar.

Het is essentieel om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Het winterweer komt ook langzaam onze kant op. Tijd voor actie!

Hoe maak je jouw Jeep winterklaar, zodat je op een veilige manier de koude maanden doorkomt? Je leest het in deze blog!

Tip 1. Zorg voor een goede coating en check regelmatig het onderstel van de Jeep

Tijdens het winterseizoen is het aan te raden om je onderstel te wassen na elke sneeuwstorm. De wegen zijn in de winter namelijk bedekt met zout. Een crime voor jouw Jeep. Zout versnelt namelijk het corrosieproces en kan blootgestelde metalen aantasten.

Daarnaast is een goede coating de ultieme bescherming voor de winter tegen zout, pekel etc. Absoluut een aanrader om je Jeep mooi te houden!

Tip 2. Bescherm de lederen zetels

De autozetels hebben heel wat te verduren in het gure weer. Denk maar eens aan je vieze en natte kleding waarmee je in de zetel gaat zitten. Om ze mooi te houden raden we twee keer per jaar een goede opfrisbeurt aan. In de winter is het verstandig om het leer te voeden. Het krijgt daardoor een matte afwerking en het biedt tegelijkertijd een goede bescherming.

Op die manier blijft het soepel, voelt het goed aan, droogt het niet uit en zal het als gevolg hiervan niet scheuren. Ook niet onbelangrijk!

Tip 3. Hardtop lederen isolatie

Hardtops, we kunnen niet zonder ze. Niet alleen beschermen hardtops tegen de kou, maar ze beschermen ook de Jeep tegen hevige sneeuwophopingen en ijs. Heeft het gesneeuwd? Schraap dan zeker het dak schoon en haal al het ijs weg om de integriteit van het dak te behouden. Een krachtige verwarming kan ook zeker helpen om het dak schoon te maken!

Daarnaast kunnen we een hardtop isoleren met leder. Daardoor zit jij er veel warmer bij in de winter. De keuze voor het leder, het patroon en de stiknaden is reuze!

Tip 4. Vergeet de zetelverwarming niet

Ben je aan het cruisen, maar vind je dat het (te) lang duurt voordat je het goed warm hebt? Je bent niet de enige! Veel bestuurders vinden dat de autoverwarming niet altijd voldoende is in de herfst en winter. Met de zetelverwarming ontstaat meer comfort en een aangename atmosfeer tijdens alle ritten. Vergeet deze dus zeker niet!

Tip 5. Test de batterij

De laatste tip, maar misschien wel de belangrijkste! Dit preventieve onderhoud kan voorkomen dat je stil komt te staan. En geloof ons.. dat gebeurt nog wel eens in de winter. Het kan zijn dat de batterijcapaciteit bij vrieskou is gedaald met 20%. Het verlagen van de temperatuur vertraagt de chemische reactie wat resulteert in minder stroom-output.

De accu wordt ook meer belast in de winter omdat de olie dikker wordt als de temperatuur daalt. De motor heeft dan sowieso meer moeite om te starten.

Conclusie: een goede voorbereiding is een must om de winter door te komen!

Heb je een vraag over de plaatsing van zetelverwarming, leder in de hardtop of coating en behandeling?

Neem contact met ons op. We kunnen je gegarandeerd helpen. Alvast veel rijplezier gewenst deze winter!

Maandelijkse tips & tricks?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

More To Explore

Op zoek naar jouw custom jeep?

Lenoir Jeep - Cleo & Simon
Scroll naar boven